Blog

De ce gresia de tip parchet poate insemna alegerea ideala pentru locuinta dumneavostra

Viziteaza colectiile Gresie Premium

Descarca Cataloagele si alegeti modelul dorit noi il vom livra in cel mai scurt timp oriunde in Romania la preturi corecte.

Click aici pentru a vedea toate colectiile noastre si a alege modelul care ti se potriveste.

Colectii gresie si faianta de calitate      cataloage online gresie si faianta      grersie exterior 20 mm    podele flotante gresie si faianta exterior

Pe piata se gasesc o multitudine de modele insa cel mai mult remarcate, in ultima perioada sunt acele modele de gresie cu aspect de lemn, placile de gresie tip parchet.

Se prefera acest tip de model tocmai din cauza aspectului natural pe care il ofera iar noile tehnologii fac ca aceste placi d egresie sa fie din ce in ce mai calitative si mai usor de pus in valoare. Iata de ce gresia de tip parchet este mai preferata in locul parchetului propriu zis:

In primul rand, acest tip de gresie, spre deosebire de parchet, poate sa fie montat si in baie sau bucatarie, locuri expuse umezelii. Parchetul nu are ce cauta in stfel de locuri deoarece s-ar degrada destul de repede si de usor. Cat despre aspectul acestor placi de gresie, este pe cat de variat pe atat de realist si greu se face distingerea dintre supratafat placata cu modele de gresie cu aspect de lemn si parchet. Intr-un depozit de gresie si faianta gasiti modele cat mai variate, de la aspecte naturale rafinate si pana la modele cu urme de uzura pentru un cat mai realist aspect.

In cazul in care va tenteaza acest tip de gresie cu modele ce tin de aspectul lemnului, trebuie sa stiti ca prezinta si o serie de avantaje. Rezistenta este una foarte sporita, mult mai mare decat cea oferita de parchet. Exista pe piata si modele destul de ieftine insa trebuie sa fiti foarte atenti cand le cumparati, aceste modele o sa se ciobeasca destul de repede si nu o sa fie deloc placut sa schimbati gresia la scurt timp dupa ce ati montat-o asa ca indreptativa atentie spre placi calitative. Totusi, in cazul in care o singura placa se ciobeste este necesar sa solicitati ajutorul unui mserias care sa inlocuiasca placa respectiva fara sa fiti nevoiti sa schimbati intreaga suprafata placata.

Gresia de tip parchet nu se zgarie si nu se pateaza deloc usor, cum parchetul risca sa se zgarie destul de usor mai ales in cazul in care aveti animale de companie sau daca aveti copii, gresia este insa foarte rezistenta si nu se deterioreaza. Are avantajul si de a putea fi folosita in toatae incaperile din casa, spre deosebire de parchet care poate fi folosit doar in zone unde nu exista umezeala. Gresia nu are nici o limita de intrebuintare si se potriveste perfect atat pe balcon cat si in baie, bucatarie sau pe terasa. Placile din gresie , chiar si modelele de gresie cu aspect de lemn, sunt perfecte pentru incalzirea sub pardoseala. Desi unii specialisti mentioneaza faptul ca sunt anumite tipuri de parchet cum ar fi cel dublu stratificat care se preteaza a fi folosit in asocierea cu incalzirea in pardoseala se pare ca tot pardoselile ceramice se potrivesc cel mai bine. Acest lucru  se datoreaza faptului ca transferul termic se face mult mai repede, este economic si prin urmare mult mai eficient in cazul pardoselii placate cu gresie.

Stratul pe care il are gresia la suprafata protejeaza perfect contra umezelii dar si contra petelor, facand placile sa fie foarte rezistente mai ales in spatiile unde aceste aspecte reprezinta o problema. A intretine placile de ceramica nu este o munca asa dificila iar un dezavantaj ar fi faptul ca spre deosebire de lemn, gresia este un material mai rece insa aceasta problema se poate indeparta prin montarea unui sistem de incalzire prin pardosela. Tot in ceea ce priveste confortul oferit, suprafata pe care o ofera gresia este mult mai rigida fata de parchet, material mult mai flexibil. In functie de locul unde doriti sa montati gresia, trebuie sa luati in considerare cateva aspecte esentiale si anume: ar fi indicat sa folositi mai multe modele si accente pentru a conferi personalitate incaperilor si astfel o sa creati o varietate vizuala si cu siguranta o sa observati amprenta stilului propriu. Pentru ca suprafata unei gresii este deseori lucioasa, aceasta o sa fie cu usurinta curatata de orice tip de murdarie aparut iar acest lucru este unul destul de important indeosebi pentru persoanele care sufera de diverse alergii. Ideal ar fi sa solicitati ajutorul ueni echipe de meseriasi si sa nu montati singuri placile de gresie deoarece in cazul in care aceasta nu este asezata in mod corect, pe parcurs pot aparea probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *