Blog

Cum alegem de la un importator de gresie, modelul pentru baie?

Cu siguranta, atunci cand amenajati sau decorati o baie incep sa apara o multime de intrebari in capul dumneavoastra, si incepeti sa intrati in fel si fel de dileme, trebuie sa alegeti nuanta, modelul, trebuie sa calculati suprafata pentru care aveti nevoie de fresie si de faianta, trebuie sa gasiti un depozit de gresie si de faianta care sa va ofere tot ce solicitati si multe altele. Partea cea mai buna este ca se gaseste rezolvare la orice, mai ales atunci cand vine vorba de baia dumneavoastra. O sa trebuiasca sa decideti cum o sa le asezati, in pozitie verticala sau orizontala, trebuie sa va ganditi daca placati tot peretele sau dpooar zonele care sunt expuse.

Un prim pas in toata aceasta operatiune este alegerea placilor de gresie si faianta. Cum gama d emodele si culori este destul de variata, gasiti gresie de lux pentru living,  modele de gresie cu aspect de lemn, gresie tip parchet, si multe multe altele. Trebuie sa alegeti dimensiunen placilor in functie de suprafata ce urmeaza a fi placata. Incepeti prin a masura  latimea si inaltimea peretelui si apoi optati pentru placi care sa poata sa fie montate dintr-un capat in celalalt. Daca detineti o baie destul de spatioasa, va puteti orienta dupa faianta de mari dimensiuni insa daca aveti un spatiu mic al baii, alegei modele mai mici pentru ca cele mari este posibil sa trebuiasca a fi taiate si o sa ajungeti la o finisare nu tocmai estetica. Atunci cand numarati placile cu care veti finisa un perete este bine sa luati in calcul si inserarea unui eventual brau care sa va decoreze peretele. Trebuia sa calculati cu exactitate necesarul de material si sa il cumparati ape tot odata. Este recomandat acest lucru deoarece riscati sa nu mai gasiti modelul ales.

Cum o sa fie nuanta faiantei si a gresiei depinde numai de preferintele dumneavoastra dar si de suprafata pe care o are baia. Puteti alege o singura nuanta pentru intreaga baie sau daca va doriti un decor mai deosebit puteti alege mai multe culori.

In cazul in care o sa va doriti sa combinati mai multe nuante si culori de faianta, ideal ar fi sa le cumparati pe  toate de la acelasi producator sau macar sa fie din aceeasi colectie. O sa va fie mult mai usor sa alegeti modele care sa se asorteze si sa formeze impreuna un decor cat mai armonios. Cu cat po sa va alegeti modele cat mai armonioase sau daca o sa mergeti pe varianta combinatiilor cromatice trebuie sa stiti ca si pretul o sa creasca destul de mult.

Ideale pentru bai, ca si materiale sunt aceste tipuri de gresie, faianta si mozaic deoarece reusesc sa isi pastreze forma, aspectul si textura desi sunt expuse unui mediu umed. Trebuie sa stiti ca o gresie lucioasa este deosebit de alunecoasa asa ca faceti cu atentie alegerea pentru baia dumneavoastra, pentru copii acest lucru le poate face rau, din neatentie pot aluneca si se pot rani.

Cu siguranta, ati vazut prin diverse reviste bai cu pereti placati in culori cat mai indraznete insa daca v-a venit dumneavoastra timpul sa alegeti, nu ati facut o alegere la fel de indrazneata si ati ales sa mergeti doar pe o singura culoare. Daca va doriti o baie deosebita  nu trebuie sa aveti teama de a alege combinatii de culori cu ajutorul carora cu siguranta o sa infrumusetati decorul si o sa obtineti un final deosebit de armonios. Nu neaparat puteti combina doar diferite culori ci si  diverse tipuri de finisaje, mozaic de sticla, faianta, ceramic sau piatra, piatra naturala, in cazul gresiei puteti alege gresie tip parchet, modele de gresie cu aspect de lemn, diverse de modele de lux, si multe alte modele si tipuri de finisaje.

In ceea ce priveste modul de asezare si dispunere a placilor de faianta pe perete, trebuie sa stiti ca exista montajul clasic, montajul in diagonala, montajul tip tabla, si montajul intercalat. Montajul clasic este acel montaj in care placile de faianta sunt asezate una deasupra alteia, in randuri paralele, acest montaj este ales datorita faptului ca este simplu si economic, pierderile din placi fiind reduse la minim. In ceea ce priveste montajul pe diagonala, acesta este cel mai dificil tip. Se obtine intr-adevar un aspect deosebit si sunt persoane care sustin ca acest mpntaj are puterea de a masca mici imperfectiuni ale peretelui. Partea rea a acestui tip de montaj este faptul ca o sa fie necesar sa cumparati o cantitate destul de mare de placi iar in final sa ramaneti cu o multime de resturi. Cat despre montajul tip tabla de sah, este special pentru baile tip retro insa merge desttul de bine si la baile moderne. Montajuol intercalat se realizeaza destul de simplu si se recomanda a fi folosit in cazul placilor imperfecte pentru ca are puterea de a masca imperfectiunile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *