Blog

Gresie faianta rectificata vs nerectificata, montaj cu rost vs fara rost, cat de mare sau cat de mic trebuie rostul dintre placi

Viziteaza colectiile Gresie Premium

Descarca Cataloagele si alegeti modelul dorit noi il vom livra in cel mai scurt timp oriunde in Romania la preturi corecte.

Click aici pentru a vedea toate colectiile noastre si a alege modelul care ti se potriveste.

Colectii gresie si faianta de calitate      cataloage online gresie si faianta      grersie exterior 20 mm    podele flotante gresie si faianta exterior

Ce este gresia si faianta rectificata si de ce conteaza pentru instalarea placilor tale?

www.gresiepremium.ro

Sa ne imaginam ca te îndragostesti de doua placi ceramice portelanate care arata similar. O placa ceramica este rectificata; celalalt nu este rectificata. Cum alegi? În acest articol, va vom explica ce este gresia si faianta rectificata si de ce se alege o placa de gresie si faianta portelanata, cu rost sau fara rost?

 

Ce sunt placile ceramice rectificate?

Cand achizitionati Placi ceramice rectificate de gresie si fainata de la GRESIE PREMIUM reprezentanta de vanzari Unicom Starker Italia, veti gasi placi portelanate rectificate.

Desi termenul „rectificat” poate fi confuz, se refera pur si simplu la placi ceramice ale caror margini au fost taiate dupa presare si coacere, astfel încat dimensiunea totala a placii sa fie mai precisa sau exacta.

85 % din colectiile Gresie Premium sunt rectificate.

piatra: basaltina. Board, brazilian slate, cosmic, dordogne, evostone, key, loire, marwari, muse, natural slate, pietra di gré, quarzite, renaissance, stonewave, traces,

lemn: cabane, essence, kauri, stage, wooden,

modern, contemporan, ciment, beton: debris, icon, maxxi, midtown, overall, rêverie
seamless

sunt colectii de placi de portelan rectificate, ceea ce înseamna ca au fost taiate în timpul procesului de fabricatie pentru a îndeplini cerintele exacte de dimensiune.

Rectificarea are loc dupa arderea/coacerea placilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca atat pentru placi de portelan cat si pentru ceramica, procesul de ardere poate crea abateri ale dimensiunilor finale de pana la 1,5-3%.

Prin taiere, prelucrare sau debitare precisa a placilor dupa ardere, producatorul încearca sa reduca la minimum, prin procesul de rectificare, variatiile de marime ale placilor ceramice.

Cele doua imagini de mai jos va arata un detaliile unor placi presate (adica normal/nerectificata) unde puteti vedea variatiile marginilor si o placa ceramice rectificata avand marginile perfecte .

Acesta este o placa ceramica cu margini nerectificate.

În imaginea de mai jos, observati cat de curate, precise si exacte arata marginile. Observati, de asemenea, partea din spate a placii si cum puteti vedea unde a fost taiata si / sau debitata mecanic dupa arderea/coacerea placii.

Un alt motiv al rectificarii placilor este acela ca procesele tehnologice de ultima generatie (linea continua) permit obtinerea de placi ceramice portelanate de pana la 1.60 m x 3.20 m astfel ca debitand aceasta placa de mari dimensiuni in unele de mici dimensiuni productia este mult mai versatila ne necesitand modificarea preselor pentru a crea o noua dimensiune, putand fi stocate aceste lastre de mari dimensiuni si introduce in procesul de ambalare doar atunci cand sunt cerute anumite dimensiuni.

Deoarece slefuirea sau taierea se întampla la marginile placii, rectificarea este considerata un tratament pentru margini. Rectificarea nu afecteaza grosimea placii.

În plus, rectificarea nu face placile ceramice mai bune sau mai rele. Rectificarea afecteaza pur si simplu tipul de muchii pe care le are gresia sau faianta, ceea ce înseamna, la randul sau, ca placi ceramice rectificata este ideala pentru tipurile specifice de instalare a placilor.

Aceste doua imagini urmatoare se concentreaza pe spatele placii. Prima imagine nerectificata sau presat are spatele obisnuit în jurul marginilor.

 

Comparati cu placa ceramica rectificata din dreapta unde bordura obisnuita nu este prezenta pe partea în care a avut loc taierea sau debitarea. Aceasta este un semn al procesului de rectificare sau debitare din lastre de mari dimensiuni sau placa ceramica a fost creata dintr-o piesa mult mai mare care a fost taiata în doua. Depozit de gresie si faianta. Importator de gresie si faianta Italia Spania.

Cand aveti nevoie de placi ceramice rectificata?

Exista în primul rand doua motive pentru o placi ceramice rectificata: o dimensiune mai mare a placilor si linii minime de chit. Linia foarte subtire de chituire creeaza un aspect aproape perfect mai ales daca alegeti o culoare de chit care se potriveste strans cu culoarea placii dvs.

Datorita contractiilor si dilatatiilor imobilelor sapelor incalzirii in pardoseala toti fabricantii recomanda folosirea unui rost de chit de minim 2 mm. Lipsa acestuia face ca placile sa lucreze in timpul contractiilor/dilatatilor/miscarilor telurice ale cladirilor astfel ca placile se dezlipesc sau se fisureaza.

Cand asezati doua bucati de placi ceramice rectificata una langa alta, începeti sa apreciati ceea ce va ofera aceasta muchie foarte precisa, curata si uniforma pentru decorul dvs dvs. de gresie. Alegeti din magazinul de gresie si faianta placile de calitate.

Aceasta prima imagine de mai jos va prezinta doua piese de placi ceramice nerectificate una langa alta.

Comparati-o cu imaginea de mai jos cu doua piese de placi ceramice rectificate. Exactitatea marginilor înseamna ca puteti aseza faianta mult mai strans – de unde si liniile mai subtiri.

Aspectul rectificat nu poate exista la toate colectiile de placi ceramice deoarece o colectie rustica nu se preteaza la procesul de rectificare.

De retinut

  • placa ajunge sa fie rectificata din motive tehnologice
  • placa rectificata nu este mai buna ca o placa nerectificata
  • placa rectificata este mai scumpa decat o placa nerectificata
  • placa rectificata nu se monteaza fara un rost minim de 2 mm.

 

Specialistii GresiePremium.ro showroom gresie va vor ajuta cu cele mai bune sfaturi pentru montaj si alegerea unor placi de calitate.