Blog

Este gresia tip parchet o alegere inspirata?

Printre multitudinea de modele de gresie pe care le intalnim pe piata se remarca tot mai mult modelele tip parchet, care imita aspectul lemnului. Ele sunt preferate pentru aspectul natural pe care il aduc unei incaperi, iar calitatea tot mai buna a materialelor si tehnologiilor face ca aspectul acestora sa fie tot mai asemanator cu al materialului natural, creand o imagine rafinata. Pentru ce ar alege lumea gresie tip parchet in locul parchetului propriuzis?

Cazul in care este cel mai adesea intalnit acest model de gresie este cel al incaperilor care sunt predispuse umezelii, cum ar fi bai, bucatarii sau subsoluri. Aceasta variatie a umezelii ar putea dauna in timp parchetului care ar fi pus in loc. Aspectul acestor modele este pe cat de variat pe atata de realist, facand cu greu distingerea dintre suprafata ceramica si cea de lemn. Gama de modele si finisaje este una extrem de variata, acoperind de la aspectul natural la cel rafinat, cu modele sau cu urme de „uzura” pentru un aspect cat mai realist, de lemn refolosit.

Stratul de la suprafata protejeaza impotriva umezelii si a petelor, facandu-le rezistente in spatiile unde acestea reprezinta o problema. Intretinerea placilor ceramice este extrem de facila. Un dezavantaj principal al acestora este faptul ca gresia este un material mai rece decat lemnul, fiind mai putin comoda, insa pentru a contracara acest neajuns poate fi instalata un sistem de incalzire sub pardoseala. Tot sub aspectul confortului, este de notat faptul ca suprafata este una foarte rigida, spre deosebire de cea din lemn, care este un material mai flexibil, si care are de obicei pus si un strat izolator dedesupt, fiind astfel mai confortabil atunci cand se sta pe suprafata respectiva mai mult timp. Iata deci cateva aspecte care trebuie luate in considerare in functie de localizarea gresiei pentru a va bucura de beneficiile sale vizuale si de intretinere, fara a va lovi si de dezavantaje.

Pentru a conferi caracter si personalitate incaperilor in care folositi gresia tip parchet, puteti utiliza mai multe modele de tipare sau accente pentru a crea o varietate vizuala si o amprenta unica a stilului dumneavoastra.

Nu trebuie uitat faptul ca suprafata fiind lucioasa, ea va putea fi curatata foarte usor de diversele particule si alergeni, fiind un beneficiu pentru persoanele care sufera de alergii.

Deoarece placile de gresie sunt mai greu de instalat, este indicat sa apelati la un profesionist pentru a evita problemele care pot aparea cand aceasta nu este asezata corect. Procesul acesta va fi unul destul de intensiv, asadar luati in considerare dinainte care va fi costul suplimentar, pe langa cel al gresiei propriuzise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *