Blog

Ofertele si optiunile oferite de importatorii de gresie

Gresia reprezinta un element decorativ important in amenajarea unei incaperi, fie ea  locuinta, sau un spatiu cu destinatie comerciala. Aceasta are un impact vizual considerabil intr-o amenajare, dar pe langa acest aspect vor trebui luate in considerare si diversele chestiuni practice la achizitionarea modelului potrivit. Mai jos vom prezenta cateva informatii care vor usura procesul de decizie.

Atunci cand veti analiza oferta importatorilor de gresie principalele elemente la care va veti gandi vor fi culoarea si modelul care vor fi cele mai potrivite stilului dumneavoastra de amenajare, pretul pe care il puteti plati pentru aceasta, deoarece incadrarea in bugetul de care dispuneti este esentiala pentru orice proiect, insa nu trebuie sa neglijati si aspectul calitatii, incercand sa cumparati gresia de cea mai buna calitate pe care bugetul o permite.

In orice amenajare, spatiul disponibil in incapere, felul cum el este structurat joaca un rol determinant in deciziile privind amenajarea, a materialelor si obiectelor de mobilier sau sanitare folosite. Astfel, in general, daca spatiul disponibil este redus, de exemplu in cazul baii sau bucatariei, va fi de ajutor daca gresia aleasa va fi una deschisa la culoare. Acest lucru va crea iluzia de spatiu deschis. Pentru a maximiza acest lucru, puteti opta pentru aceeasi culoare si pentru gresie si pentru faianta.

Dimensiunea placilor trebuie si ea corelata cu cea a spatiului, astfel pentru o baie mica, se vor potrivi mai bine placi mai mici pentru a o face sa para mai mare.

In cazul in care spatiul de care dispuneti este mare, si gama de modele va fi de asemenea mai mare, avand mai putine limitari in ceea ce priveste nuantele si modelele.

Gresia va trebui sa corespunda si gradului de trafic pe care av trebui sa il suporte, precum si greutatii obiectelor de pe ea. Astfel, exista mai multe grade de rezistenta, de la scazut la inalt, acestea din urma fiind indicate pentru spatiile cu trafic intens, gen spatii comerciale, holuri.

Oferta importatorilor de gresie va contine modele atat pentru interior, cat si pentru exterior, in functie de destinatia pentru care aveti nevoie putand alege dintre mai multe modele. Luati in considerare cat de alunecoasa este gresia in functie de destinatia ei, in ce incapere va fi folosita, astfel pentru spatii umede gen baie va trebui achizitionata o gresie cat mai putin alunecoasa.

Inspectati placile de gresie pentru a nu avea defecte tehnice, dar si estetice, pentru a evita stricaciunile ulterioare si costurile cu inlocuirea ei ulterioara. O buna combinatie a satisfacerii factorilor estetici, cu cei tehnici si financiari va duce la achizitia modelului potrivit si care sa reziste un timp indelungat in spatiul respectiv si in conditiile reale de folosire a acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *