Blog

Antialunecare Placi Ceramice – Studiu

Viziteaza colectiile Gresie Premium

Descarca Cataloagele si alegeti modelul dorit noi il vom livra in cel mai scurt timp oriunde in Romania la preturi corecte.

Click aici pentru a vedea toate colectiile noastre si a alege modelul care ti se potriveste.

Colectii gresie si faianta de calitate      cataloage online gresie si faianta      grersie exterior 20 mm    podele flotante gresie si faianta exterior

Placile ceramice de calitate au acelasi pret in toata lumea de aceea montajul care si el aproximativ aceeasi cotatie ar trebui sa fie executat in acelasi fel si cu sculele necesare astfel ca rezultatul sa fie cel dorit.

Ati observat faptul ca pe cutiile cu placi ceramice sunt inscriptionate categoria de rezistenta la alunecare :

A, B, C, A+B, A+B+C, R9, R10, R11, R12, C, C1, C2, C3, etc

Studiul nostru explica cum sunt categorisite placile in functie de tipul suprafetei in functie de spatiul de instalare.

Una dintre caracteristicile esențiale ale pardoselii este rezistența la alunecare.

În funcție de nivelul de rezistență la alunecare, care poate fi condiționată de prezența apei, de utilizarea anumitor substanțe în spații de lucru specifice sau, în general, de utilizarea planificată a pardoselii, este recomandabil – sau obligatoriu, în funcție de reglementările specifice – pentru a utiliza un material de pardoseală capabil să garanteze un nivel ridicat de frecare între suprafețele de contact.

Pentru a face față cerințelor anti-alunecare specifice pentru podele, divizia de cercetare și dezvoltare a Ceramiche Refin a dezvoltat alte trei suprafețe, pe lângă suprafața obișnuită, cu grade de frecare în creștere. Fiecare suprafață a fost studiată pentru a rămâne în parametrii principali stabiliți de cele mai importante reglementări internaționale relevante.

În plus, un proces inovativ de fabricație a făcut ca țiglele să fie mai ușor de curățat decât cele mai multe suprafețe antiderapante (care sunt dificil de curățat), reducând astfel costurile de întreținere.

Fiecare clasă poate fi asociată cu valori specifice care se referă la diferitele reglementări care reglementează rezistența la alunecare.

Ce este rezistența la alunecare pentru placile ceramice de gresie si faianta?

Dintre toate caracteristicile plăcilor ceramice, cea care provoacă cea mai mare confuzie de departe este aceea a rezistenței la alunecare. Există o serie de motive pentru aceasta:

1. Consumatorii și, într-adevăr, mulți constructori și arhitecți nu își dau seama că plăcile ceramice care au fost supuse încercării de rezistență la alunecare primesc un grad, un scor sau un rating. În absența acestor cunoștințe, este, prin urmare, presupus de mulți oameni că o piesă de pardoseală este pur și simplu anti-alunecare sau nu, când în realitate aceasta nu este o situație binară. Diferitele plăci au grade diferite de rezistență, iar acest lucru se va reflecta în evaluarea lor. Din această perspectivă, nu există nici o piesă “anti-alunecare”, deoarece fiecare piesă va intra într-una dintre categoriile de rating.

2. În timp ce majoritatea celorlalte proprietăți ale unei plăci de pardoseală, cum ar fi rezistența la abraziune sau rezistența la alunecare, au o metodă de testare convenită la nivel internațional, nu există niciunul în ceea ce privește rezistența la alunecare. Tot ceea ce există există sunt standardele naționale, iar în cadrul UE, unele orientări. Acest lucru a determinat diferite țări să utilizeze diferite scări de evaluare unul față de celălalt, iar procedurile de testare nu au o asemănare prea mică între ele. Rezultatele dintr-un set de teste nu se corelează direct cu cele ale altui test.

Acest lucru ar putea părea o problemă ușoară de rezolvat. Cu toate acestea, este oarecum complicată de reprezentanții altor industrii de pardoseli, cum ar fi lemnul sau vinilul, care cântăresc în orice discuție cu propriile preocupări și opinii, în încercarea de a omogeniza toate reglementările din domeniul construcțiilor.

Și, bineînțeles, numărul și natura accidentelor care implică alunecări înseamnă că acesta este un domeniu de interes mult mai important și mai răspândit decât cel al rezistenței chimice, de exemplu. Acest lucru face ca și mai greu să se ajungă la un consens. Până în prezent, nu există un test universal de rezistență la alunecare, universal, universal acceptat.

3. Termenii “anti-alunecare” sau “rezistență la alunecare” pot fi destul de subiectivi.

Există, pentru început, o diferență între o alunecare reală și o alunecare percepută. Un consumator sau un membru al publicului își va modifica comportamentul, de exemplu, mergând pe o înclinație sau în jos pe o suprafață umedă.

Dacă o podea este umedă în mod continuu, s-ar putea argumenta că o evaluare a încercării uscate este mai degrabă lipsită de sens.

O podea care este aproape întotdeauna expusă murdăriei, materialului abraziv sau altor contaminanți va avea o performanță diferită în viața reală, ceea ce ar sugera.

Există și alte variabile care interacționează între ele pentru a determina dacă o suprafață este “sigură” sau nu. Viteza unui individ de mers pe jos sau de alergat; dacă este probabil să fie implicat încălțămintea; materialul din care se poate realiza talpa oricărei încălțăminte; dacă este posibil ca o persoană să aplice o presiune laterală în timp ce se rotește.

Cu toate acestea, situația este destul de dezordonată, în ciuda deceniilor de discuții între diferite industrii de pardoseli. În funcție de țara în care este instalată o faianță, este important să înțelegeți ce orientări să aderați. Oricine care precizează sau ia în considerare o placă de pardoseală pentru o anumită aplicație ar trebui să fie bine informat și ar trebui să greșească din partea prudenței. Cele mai multe țări dispun de brațe guvernamentale de sănătate care vor stipula orientările relevante.

Testele pentru plăcile de pardoseală rezistente la alunecare

Principalele încercări de rezistență la alunecare care se efectuează pe plăcile de pardoseală sunt testul de rampă și testul pendul, despre care discutăm mai jos. Alte teste includ testul tortului, un test de micro-rugozitate și un test de sanie. Din motive de practicitate, vom atinge numai testele care sunt de departe cele mai răspândite în industria de pardoseli ceramice.

Testul de rampă

STANDARDUL DIN GERMANIA (DIN 51130), RECUNOSCUT IN EUROPA, NOUA ZEALANDA, AUSTRALIA SI SUA:

Acesta este de departe cel mai comun test de rezistență la alunecare efectuat. Majoritatea producătorilor de plăci din Europa se află în Spania și Italia. Testul de rezistență la alunecare pe care majoritatea preferă este testul de rampă. Unul dintre avantajele acestui test este că, descris împreună cu acesta, există o listă distinctă de aplicații recomandate care se referă la fiecare scor de rezistență. Aceasta, la rândul său, duce la arhitecți și alți specifișori de țigle din industria construcțiilor pentru a favoriza testul de rampă.

Metoda în sine implică un subiect care se plimba pe gresie sub control, care, la rândul său, este fixată pe o rampă reglabilă. Subiectul poartă încălțăminte de protecție specificată, iar suprafața plăcilor este acoperită cu un ulei. Unghiul rampului este mărit până când subiectul nu mai poate menține echilibrul și în acest moment se înregistrează unghiul rampei.

Clasa “V” reprezintă capacitatea de drenare a plăcilor și este utilizată în tandem cu ratingul R. O evaluare combinată poate arăta astfel: “R12V8”. Încă o dată, cu cât gradul este mai mare, cu atât capacitatea de drenaj a plăcii este mai mare. Este măsurat în centimetri cubi pe decimetru pătrat.

Testul pendulului

COEFICIENTUL TESTULUI DE FRICTIUNE ALUNECARE:

Aceasta este a doua metodă cea mai comună de testare a rezistenței la alunecare a pardoselilor. Mulți producători efectuează acum acest test, precum și testul de rampă.

Testul însuși implică eliberarea unui braț pivotat în așa fel încât să intre în contact cu suprafața testată la baza arcului. Capătul brațului care face contactul a fost conceput pentru a simula un călcâi, cu un tampon de cauciuc specificat folosit ca interfață. În funcție de măsura în care brațul este încetinit prin frecare atunci când trece suprafața, se acordă un rating, cunoscut ca valoarea testului pendul sau PTV. Cu cat bratul incetineste, cu atat este mai mare rezistenta la alunecare si cu atat scorul este mai mare. Acest test poate fi efectuat pe suprafețe uscate sau pe cele contaminate cu apă.

Rezultatele acestui test corelează aproape exact cu coeficientul de frecare pentru suprafața supusă inspecției și, prin urmare, sunt considerate fiabile. Consultați sfârșitul acestui articol pentru categoriile de rezultate.

Cel mai mare avantaj al acestui test este capacitatea de a fi efectuat in situ. Aparatul este portabil. Atâta timp cât este operat de o persoană calificată corespunzător, atunci rezultatele sunt valide. Specifișorii specifici de țiglă, companiile de asigurări și anchetatorii de accidente se bucură de familiaritate cu acest test din acest motiv. Este, de asemenea, ușor de comparat rezultatele pentru podele curățate și podele contaminate. Este important ca operatorul să fie pe deplin conștient de faptul că pentru o anumită suprafață, citirea va fi diferită în funcție de orientarea relativă a dispozitivului și că mai multe citiri trebuie luate din mai multe unghiuri. O țiglă cu un model de relief poate avea o aderență mult mai mare într-o direcție decât perpendiculara.

Există câteva dezavantaje ale testului pendul:

Nu funcționează foarte bine pe suprafețe care au un profil foarte pronunțat.

Nu detaliază o listă detaliată a aplicațiilor practice sugerate pentru care ar fi potrivit un obiect.

Marea Britanie preferă evaluarea pendulului la evaluarea testului de rampă. Deoarece Regatul Unit este doar o fracțiune din piața mondială, este de înțeles că producătorii de țigle vor prioritiza testul de rampă peste testul pendulului. Cu toate acestea, tendința generală este față de producătorii care oferă ratinguri pentru ambele teste.

Ghidul HSE

Ambele teste prezentate mai sus sunt recunoscute în Marea Britanie, dar cele mai relevante în Marea Britanie sunt recomandările HSE. Angajatorii, constructorii, arhitecții și alții au datoria de a se asigura că oamenii sunt la fel de sigure în orice mediu dat. HSE a considerat că pentru evaluarea rezistenței la alunecare, scorul testului pendul este corect, robust și valabil. Testele se efectuează și în locurile în care se poate întâmpla alunecarea.

Pentru a ajuta profesioniștii și neprofesionistii la fel în determinarea adecvării unei suprafețe, HSE a dezvoltat un instrument online numit Instrumentul de evaluare a scalpurilor. Acest lucru poate fi găsit la http://www.hse.gov.uk/slips/sat/index.htm. Acest instrument ajută utilizatorii, care pot introduce propriile măsurători, pentru a determina riscul de alunecare într-o anumită zonă. Deoarece accesul la un tester de pendul nu este necesar pentru a utiliza acest software, software-ul este util doar ca un ghid rezonabil de precis, mai degrabă decât un instrument clar.

Legea specifică faptul că cei responsabili pentru un mediu sunt obligați să asigure maximizarea siguranței. Cu toate acestea, nu specifică exact ce țiglă ar trebui să fie utilizat în cazul în care, și nici nu interzice utilizarea de plăci care nu au un rating. Se recomandă, prin urmare, respectarea liniilor directoare HSE și erorile din partea prudenței.

Anti alunecare

PROPRIETATI ANTI-SLIP DIN 51130, DIN 51097

In prezent nu exista o norma europeana care sa determine determinarea rezistentei la alunecare. Dar, ca in utilizarea de zi cu zi rezistenta la alunecare poate fi foarte importanta, va informam folosind standardele actuale ale Germaniei.
Rezistenta la alunecare este influentata de intretinere si uzura.
Standardele disting intre alunecarea suprafetelor de podea in zonele în care oamenii se plimba cu pantofii pe (R9-R13) si cu picioarele goale (A, B, C). Nivelul R indica unghiul de alunecare.

Metoda de masurare specificata în DIN 51130 face distinctia intre urmatoarele clase de alunecare si ofera indicatii cu privire la locul unde pot fi utilizate:

R9 (6 ° – 10 °) intrari si scari accesate din exterior; restaurante; magazine; clinici; spitale; scoli.
R10 (10 ° – 19 °) toalete si dusuri comune; bucatarii mici in restaurante si cafenele; garaje și subsoluri.
R11 (19 ° -27 °) facilitati de productie alimentara; bucatarii de dimensiuni medii in restaurante si cafenele; medii de lucru in care exista multa apa si namol; laboratoare; spalatorii; hangare.
R12 (27 ° -35 °) facilitati de productie pentru alimente bogate în grasimi, cum ar fi produsele lactate, uleiurile alimentare, carnea vindecata; bucatarii mari în restaurante și cafenele; zonele industriale în care se utilizează substante alunecoase.
R13 (> 35 °) unde sunt folosite cantitati mari de grasimi; zone de procesare a alimentelor.

Rezistenta la alunecare pentru zonele în care oamenii merg cu picioarele goale este impartita in categorii de la A, B pana la C.

A zone uscate in care oamenii se plimba desculti si vestiare.

B dusuri, bai, zone care inconjoara de piscine, piscina pentru copii, fundul bazinelor superficiale.

C zona de trecere in piscina, inclinate inclinate de inot

Evaluarea dalelor și interpretarea lor

Test Method Regular C1 C2 C3
DIN 51130 R9 R10 R11 R12
DIN 51097 A A + B A + B + C A + B + C
BOT3000 According According According According
BCRA According According According According
PENDULUM BS 7976-2:2002 Moderate slip potential Low slip potential Low slip potential Low slip potential
UNI ENV 12633:2006 Class 1 Class 2 Class 3 Class 3

THE RAMP TEST VALUES (DIN 51130):

Slip Angle (°)  Ramp Test Score Suggested Areas of Use
6 – 9 R 9 Dry transitional areas in public offices and schools.
10 – 18 R 10 Toilet areas in offices, hotels, and shopping centres.
19 – 26 R 11 External sales areas or ramps.
27 – 34 R 12 Commercial kitchens or covered loading areas
35 + R 13 Fish processing plant

Note: The slip angle is the result of the test, not an installation recommendation. The rating awarded for a tile and 

THE RAMP TEST BAREFOOT VALUES (DIN 51097):

Minimum Slip Angle (°) Ramp Test Score Suggested Areas of Use Tile Finish
12 – 17 A Dry barefoot area Plain
18 – 23 B Swimming pool surrounds and shower areas Textured or riven
24 + C Stairs leading to and from water or swimming pool ramps Studded or raised profile

Notes: No rating is awarded where the minimum angle of 12 ° is not achieved. The slip angle is the result of the test, not an installation recommendation. 

A+B+C  Indeplineste toate criteriile

V RATINGS:

Minimum Drainage Vol (cm3 / dm2) Resistance Class
4 V4
6 V6
8 V8
10 V10

THE PENDULUM TEST VALUES: risc alunecare

PTV Score Slip Risk
0 – 24 High
25 – 35 Moderate
36 + Low

Note: The pendulum test has two separate “sliders”, one to mimic a shod foot, and one for barefoot.

WESSEX INSTITUTE A FILMAT URMATORUL TEST

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *