Blog

Terasa exterior flotanta pe suporti ploturi Alei Trotuare Terase Parcare exterior Pavaj

Atunci când aveți în vedere transformarea unei terase exterioare într-un spațiu de recreere atractiv, una dintre problemele cheie cu care se confruntă în mod constant proprietarii este suprafața si forma spatiului respectiv. Trebuie să vă asigurați că nu se vor produce daune hidroizolatiei existente și poate provoca deteriorari ale acesteia deoarece suprafata terasei va avea invariabil mai multe pante de drenare a apelor. Ploturi Gresie pentru podele flotante cu placi gresie flotante.

 

 

In astfel de situatii Gresie Premium recomanda folosirea sistemului de podele flotante cu placi ceramice portelanate de exterior avand o grosime de 20 mm/ 30 mm fiind cea mai moderna si economica solutie, astfel cu acest sistem nu veti avea incarcari ale placilor de beton ( fiind un produs care o durata de viata de circa 25 ani). Folosirea placilor de beton colorat (dale si pavele) au o durata estimata de viata de circa 5 ani, acestea fiind absorbante si au un comportament instabil la actiunea factorilor de mediu exterior cat si la actiunea agentior generatori de pete.

 

 

Sistemul de ploturi/ piedestal/ suport autoreglabil pot fi așezate direct pe partea superioară a hidroizolatiei deși dacă vă îngrijorează posibile deteriorări din cauza rețelei de plastic de dedesubt a plăcilor, atunci puteți așeza o foaie suplimentară de EPDM pe întreaga suprafata a terasei, pentru a acorda o protecție suplimentară.

 

 

Cu toate acestea, dacă suprafața terasei este inegală și doriți sa aveti o suprafața  garantata care nu se deterioreaza la actiunea factorilor de mediu (inghet/ dezghet) si nu se pateaza atunci cea mai bună recomandare a specialistilor de la Gresie Premium este folosirea placilor portelanate de 20/30 mm care suporta pana de 50 n/mm2 (milimetru patrat) susținute de un sistem de ploturi / / piedestal/ suporturi autoreglabile. Deși placile portelanate au fost disponibile în Europa de mai mulți ani, acestea sunt acum mai cunoscute ca fiind un produs excelent pentru terasele exterioare, scari exterioare, piscine, balcoane , showroomuri, parcari, garaj, rampa incalzita, curti si alei, gradini, foisoare, pasi de pisica, degivrare/ incalzire in pardoseala.

 

 

Practic, sunt o variantă mai groasa ( 20 sau 30 mm) a unei plăci de porÈ›elan convenÈ›ionale, care sunt cu adevărat dense, rezistente, impermeabile la apă, rezistente la îngheÈ› È™i rezistente la pete. Cea mai comună dimensiune este de 60×60 cm dar multe alte dimensiuni sunt acum disponibile, inclusiv placi portelanate de 45×90 cm, 40×120 cm, 60×120 cm.  Aceste pavele sunt suficient de puternice pentru a fi susÈ›inute din loc in loc de sistemul de ploturi, piedestal, suporturi autoreglabile si picioare autonivelante pe suprafetele existente, fara a fi necesar a se turna sape de corectie sau umpluturi pentru a se aduce la cota finala a pardoselii.

 

 

La înălțimi scăzute, pavele sunt sprijinite cu ploturi si suporturi autonivelante pentru înălțime fixă, care sunt pur și simplu un material din plastic sau cauciuc, de obicei diametru de aproximativ 20 cm, avand inaltimi de la 1cm pana la 95 cm. În mod normal, ploturile si suporturile autonivelante au distantiere încorporate pentru a simplifica instalarea și a asigura distanțarea și alinierea exactă. In cazul limitarilor de inaltime exista suporti care nu inalta podeaua fiind destinati formarii si pastrarii rosturilor de dilatatie. Aceste plăcuțe pot fi ajustate după cum este necesar pentru a da înălțime suplimentară sau utilizate în combinație cu distanțiere pentru corecții de înălțime.

 

 

Acest tip de suport pentru piedestal este perfect în cazul în care nu necesită ridicarea  suprafetei terasei in cazul restricțiilor cu pragurile ușilor. Dacă suprafața este mare, pantele sunt intre 1 si 5% si  înălțimea terasei se poate corecta începand cu distantiere/ ploturile/ piedestale/ suporturi autogreglabile de  minim 18 mm. Acestea sunt plasate direct peste membrană cu o bază largă circulară asigurând că nu se poate produce deteriorarea membranei.

 

Aceste piedestale pot fi ușor reglate în înălțime prin înșurubarea coloanei centrale în sus sau în jos. Estimarea modelului și a nivelului de înălțime al piedestalelor necesare poate fi un pic dificil în cazul în care suprafața este înclinată în mai multe direcții.

 

 

Din fericire, partenerii Gresie Premium au dezvoltat un estimator pentru pavele pentru a simplifica pe larg această sarcină. Trebuie doar să introduceți înălțimea necesară a punții la toate punctele de tranziție perimetrale, să marcați orice puncte de drenare cu adâncimea lor de la substrat la suprafața punții și să selectați pavelele și piedestalele pe care le veți folosi. Apoi software-ul va estima cantitatea fiecărui tip de piedestal/plot pe care îl veți avea, împreună cu cantitatea de pavele necesare.

 

 

In ultimii ani echipa Gresie Premium a promovat intens folosirea sistemului de podele flotante pentru terasele exterioare, piscine, scari exterioare, piscine, balcoane, parcari, garaj, rampa incalzita, curti si alei, gradini, foisoare, pasi de pisica, degivrare/ incalzire in pardoseala , showroomuri avand in permanenta in stoc sistemele de ploturi /piedestale/suporturi autoreglabile si accesorii ale acestora, specialistii nostri fiind gata oricand sa va ajute cu informatii referitoare la folosirea sistemului de podele flotante cu placi portelanate de exterior in proiectul imobiliar al dumneavoastra (casa, vila, apartament, foisor, piscine, terasele exterioare, scari exterioare, piscine, balcoane, parcari, garaj, rampa incalzita, curti si alei, gradini, foisoare, pasi de pisica, degivrare/ incalzire in pardoseala, showroomuri, piscina)

 

 

Sistemul de podele flotante este extrem de versatil, usor de intretinut avand un grad ridicat de antialunecare GRIP R12 A+B+C permitand ca sub pardoseala dumneavostara sa instalati cu usurinta in orice moment doriti tevi, sistem de incalzire in pardoseala, cabluri si trasee electrice, sistem de iluminare gradini, prize etc.

 

 

Pardoselile flotante terasa alei curti parcari flotanta pot fi instalate temporar in spatii comerciale sezoniere putand fi relocate cu usurinta intr-o noua locatie (corturi evenimente, showroom-uri, scene, terase restaurante)

 

Pretul sistemului de podele flotante sau suporturi autoreglabile, comparativ cu tehnologia clasica de pavare si instalare este cu mult mai redus datorita faptului ca nu sunt necesare sape de umplutura (sape elicopterizate) cu pante perfect obtinute, manopera de lipire a placilor, ciment, chit, adeziv, transportul sapei si a materialelor folosite, hidoizolatie peste sapa .

 

 

Folosirea pietrei naturale pentru pavarea / placarea unei terase exterioare a unei case sau vila, apartament, foisor, terase , piscine, scari exterioare, piscine, balcoane, parcari, garaj, rampa incalzita, curti si alei, gradini, foisoare, pasi de pisica, degivrare/ incalzire in pardoseala, showroomuri, piscina este dezavantajata de faptul ca o piatra de buna calitate costa cu mult mai mult decat placa portelanata colectiile 2thick 20 mm 30 mm exterior, fiind necesare intretineri periodice, protejarea acesteia de factori externi (intemperii, pete), montajul acesteia fiind mult mai mare decat instalarea unei podele flotante cu placi portelanate pe un sistem de ploturi/ suporturi autoreglabile/

 

 

 

 

 

Materiale necesare podea clasica/ piatra naturala Materiale necesare podea flotanta Gresie Premium

–        Sapa de umplutura( sape elicopterizate)

–        Manopera de lipire a placilor

–        Ciment

–        Chit

–        Adeziv

–        Transportul sapei si a materialelor folosite

–        Hidoizolatie peste sapa

-Ploturi cca 3-4 bucati / m2

-Placa portelanata de exterior 20, 30 mm

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *